Местни избори – 2019

Избори за общински съветници и кметове – 27.10.2019 г.

На 27 октомври 2019 г. гражданите на Републиката ще имат възможност, ако отговарят на условията за „уседналост“, да гласуват за своите избраници, кандидатирали се за кмет (на община, на район или на кметство) и/или за общински съветник.


В Столична община изборите за общински съветници и кметове са в общо 58 изборни района – един за избиране за общински съветници, един – за кмет на общината, 24 – за избиране на районен кмет във всеки от столичните административни райони и още 32 – за кмет на всяко от самостоятелните кметства на територията на общината.

До края на септември ще бъдат назначени съставите на общо 1565 секционни избирателни комисии (с по 7 члена), които ще произвеждат изборите в „редовните“ избирателни секции, на които е териториално разделена Столична община. Предстои образуването и на още около петдесетина „служебни“ и „подвижни“ секции.

Гласоподавателите, включени в избирателните списъци на секциите, които са на територията на някое от 32-те самостоятелни кметства, разполагат с правото да участват в 4 (четири) различни вида избор – един за общински съветници в Столична община, един за кмет на общината, един за кмет на кметството и един – за кмет на столичния район, на чиято територия се намира съответното населено място (Бусманци – район Искър, Владая и Мърчаево – район Витоша, Мало Бучино – район Овча купел, Волуяк и Мрамор – район Връбница, Балша, Войнеговци, Доброславци, Житен, Кубратово, Кътина, Локорско, Мировяне, Негован, Подгумер, Световрачене и Чепинци – район Нови Искър, Бухово, Горни Богров, Долни Богров, Желява и Яна – район Кремиковци, Бистрица, Герман, Долни Пасарел, Железница, Казичене, Кокаляне, Кривина и Лозен – район Панчарево и Иваняне – район Банкя).

Всеки от останалите столични избиратели ще може да гласува само по три пъти – за съветници, за кмет на общината и за кмет на административния район, на чиято територия е секцията, в която се намира избирателният списък, съдържащ неговите имена.


акценти | лица | документи | дискусии | избори | за нас | блог

© ДСБ Триадица – София

Реклама
%d блогъра харесват това: