Бюджет София 2013: публично обсъждане?

На страницата на столичния виртуален пресцентър е публикувано съобщение за публично обсъждане на проекта за софийски бюджет 2013 г., с което „Ръководството на Столична община“ „кани столичната общественост на 08.02.2013 година /петък/ от 10 часа в сградата на Столична община – ул. „Московска“ № 33, ет. V,…“ Обявата се появи в петък, на 1 февруари 2013 г., седем дни преди насроченото публично обсъждане – така и трябва, според разпоредбите на закона (в случая – на първото изречение от ал. 6 на чл. 11 от ЗОБ). Оттогава до днес обявата изглеждаше по следния начин:obiava_bjudjet_130201

Картинката, която показва новия (от днес, 3 февруари 2013 г., по обяд) вариант на съобщението за предстоящото публично обсъждане, показва и нещо, което липсваше през последните поне петдесетина часа – докладът, съдържащ проекта за столичния бюджет за 2013 година. През целия ден събота (2 февруари), както и през половината неделя, проектът, предмет на предстоящото обсъждане, не се показваше от никакво място из виртуалния свят – нито на страницата sofia.bg (вече се появи – ей там), нито на страницата на СОС (там все още го няма).

Разбира се, в края на миналата година беше представен някакъв вариант на проект за бюджет на София за 2013-та, придружен със съответните забележки за предстоящи допълнения към „настоящия“ (към 28.12.2012 г.) разчет, като „след отразяване на преходния остатък“ от 2012 г. и съобразяване със съответното постановление на МС и съответното писмо с указания от Министерството на финансите „проектът за бюджет на Столична община ще бъде внесен в Столичен общински съвет за приемане в рамките на законоустановения срок“.

Сега, пет дни преди обявеното публичното обсъждане, проектът е представен. Ето го и тук: Доклад към проекта за бюджета на Столична община за 2013 г.

Има и Приложение 3: Програма за финансиране на капиталови разходи

Друго засега няма. А би трябвало да има…

Вече съм писал подобни неща по повод на проекти за бюджет за минали години, например – ето там.

Какво ли се е променило през последните години…акценти | лица | документи | дискусии | избори | за нас | блог

© ДСБ Триадица – София

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: