Питане от Вили Лилков за преместваемите обекти в столичните паркове

До г-жа Йорданка Фандъкова
Кмет на Столична община

 

ПИТАНЕ
от Вили Лилков – общински съветник от ДСБ

Относно: Изпълнение на решение на СОС за поставяне на преместваеми обекти, рекламни и информационни елементи в паркове и градини на територията на Столична община и премахване на съществуващите обекти по чл. 56 и чл. 57 от ЗУТ, непотвърдени с одобрените схеми

Уважаема г-жо Фандъкова,

С решения на СОС №№ 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577 по Протокол № 75/21.10.2010 г. бяха одобрени схеми за поставяне на преместваеми обекти, рекламни и информационни елементи в паркове и градини на територията на Столична община. Със същите решения бе определен срок до 01.03.2011 г. за премахване на съществуващите преместваеми обекти, рекламни и информационни елементи, непотвърдени с одобрените схеми и бе възложено на администрацията да организира конкурси за отдаване под наем на части от имоти публична общинска собственост за поставяне на преместваеми обекти.

Кметовете на райони и Столичен инспекторат получиха указания да започнат действия за премахване на посочените по-горе обекти, а именно да разпоредят проверки и да съставят констативни актове по чл. 57а, ал. 2 от ЗУТ.

Директорът на Дирекция „Контрол по строителството” бе задължен да издаде заповеди за премахване на преместваемите обекти, рекламните и информационните елементи, разположени извън одобрените схеми

Администрацията на главния архитект на София подготви проект на конкурсна документация за поставяне на павилиони, а в резултат на проведен конкурс в НАГ бе определена визията на павилионите, предназначени за поставяне в паркова среда.

Както се вижда, налице са всички условия в парковете и градините на Столична община вече да са премахнати незаконно разположените преместваеми обекти, рекламни и информационни елементи, както и законно да са поставени павилиони с нов дизайн. Ситуацията обаче не се променя повече от девет месеца след крайния срок за премахването им, във връзка с което отправям към Вас следните въпроси:

  1. Защо не са премахнати незаконно съществуващите обекти в Южен парк, Градската градина, Градина „Кристал”, Градина „Св. Седмочисленици”, „Княжеска градина”, Парк „Ген Вл. Заимов”, Парк „Гео Милев”, Парк „Св. Петър и Павел”, които не са потвърдени с одобрените схеми?
  2. Какви действия ще предприемете за изпълнение на цитираните по-горе решения?
  3. На колко места в парковете и градините на Столична община са поставени павилиони с нов дизайн, съгласно проведения конкурс от НАГ за нова визия на павилионите в паркова среда?

Отговорите на поставените въпроси желая да получа в писмен вид на следващото заседание на СОС.

С уважение
Вили Лилков

Отговорът на кмета на София – Йорданка Фандъкова – тук.акценти | лица | документи | дискусии | избори | за нас | блог

© ДСБ Триадица – София

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: