РЕШЕНИЕ 1339 на ЦИК

…избори…
… Резултатите от задраскването със синьо „хиксче“, особено софийските, са някъде в белите и черни чували, които все още придружават отговорните членове на СИК по пътя им към изчислителния пункт в определеното за ОИК място на приемане (и обработване, и обявяване). Е, дано приносителите оцелеят без сериозни поражения, пък торбите с предизборния материал все някога ще стигнат до „комисията по чл. 242, ал. 7 от ИК“…

Е, те това е:

РЕШЕНИЕ
№ 1339–ПВР/МИ
София, 24.10.2011
ОТНОСНО: организацията по предаване на изборни книжа и материали в ОИК – Столична община

На основание чл. 26, ал. 1, т. 3 от Изборния кодекс, Централната избирателна комисия

РЕШИ:

1. При предаването на изборните книжа и материали от СИК на ОИК – Столична община се допуска избирателните списъци и печата на СИК да се предава най-малко от един член на СИК на определено от ОИК – Столична община лице.

2. Когато при предаването на протоколите за установяване резултатите от гласуването се открие разлика между действителните гласове и гласовете, разпределени между кандидатските листи на партии, коалиции от партии и инициативни комитети, ОИК – Столична община отделя торбите на съответната СИК в обособено помещение, охранявано отвън от органите на МВР.

3. След приемането на протоколите от всички СИК ОИК – Столична община, заедно с членове на съответната СИК отварят торбата с бюлетините и установяват реалното разпределение на гласовете, което се отразява в протокола на СИК.

4. Задълженията на членовете на СИК за предаване на изборните книжа и материали се считат за изпълнени с предаването на торбите с бюлетините на комисията по чл. 242, ал. 7 от ИК или на ОИК – Столична община.

5. На членовете на СИК от Столична община по чл. 231, ал. 1 от ИК се заплаща допълнително възнаграждение в размер на 60 лева.

6. На основание чл. 18, ал. 4 от ИК лицата по т. 5 се освобождават от служебните им задължения до окончателното изпълнение на функциите им на 24 октомври 2011 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Красимира Медарова
СЕКРЕТАР:
Севинч Солакова

Малееее!
Това „по чл. 231, ал. 1 от ИК“ означава „тройките“, съставени от председател (зам.-председател), секретар и член, които отговарят за разнасянето из столицата на около 1450 комплекта от бели и черни чували, списъци, печати и протоколи…акценти | лица | документи | дискусии | избори | за нас | блог

© ДСБ Триадица – София

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: