Ръководители на ДСБ за първата година от управлението на ГЕРБ

5 юли 2009 г., освен празник на МВР, беше определен и за изборен ден.
Така голяма част от служителите на министерството „празнуваха“, работейки като охрана на СИК.
По-малка част от празнуващите (и) тази дата като професионален празник, в състава на ПП ГЕРБ, отпразнуваха и победата на последните парламентарни избори.

Днес, една година по-късно партийни водачи, журналисти, политолози и т.п., оповестяват своите оценки за управлението на страната.

С „ГЕРБ пропусна първата година от управлението си…“ започва съответният материал на Теодора Симова от ДАРИК радио, който съдържа и файл за слушане: Иван Костов пред ДАРИК радио(.mp3).

Равносметката „на една година управление на ГЕРБ“, направена от Иван Костов и Екатерина Михайлова, е преразказана и от Ива Иванова в статия за news.bg:

Като пропусната година по отношение на реформите определи лидерът на ДСБ Иван Костов първата година от управлението на ГЕРБ.
„Нямаше смелост и компетентност“, посочи той.
Кризата не получава отговор през и чрез реформи и модернизация на страната, добави тъмносиният лидер. По думите му отсъства смелост, отсъстват идеи, отсъства компетентност в управлението.
Костов прогнозира, че следващата година ще преповтори тази по трудности и финансови затруднения именно защото страната не е реформирана.

Беше пропуснато време за смели реформи, констатира и Екатерина Михайлова. Тя изтъкна, че конституционната реформа вече изглежда като мираж. По думите й голямото доверие към ГЕРБ даваше възможности да направи смели реформи, но – „за съжаление не видяхме много от тях“.
Михайлова изтъкна още, че през тази година от управлението на ГЕРБ са излезнали различията във вижданията в самата партия.
„В ГЕРБ има разминаване на ценностно ниво – каква политика да се води“, поясни Михайлова и посочи като примери разнопосочните аргументи на представители на ГЕРБ в защита на предлаганите то тях промени в Законите за земята. Чуха се изказвания както в защита на собствениците, така и заявления, че земята трябва да отиде при тези, които я обработват, посочи Михайлова и подчерта, че тези различия тревожат ДСБ.

Иван Костов съобщи, че тази седмица ще бъде направен подробен анализ на изтеклата година от управлението, който ще бъде обявен.
Въпреки критиките си той е категоричен, че не трябва да се изпуска шанса на това управление, че трябва да се направи всичко възможно то да успее.
Като най-важно Костов посочи битката с организираната престъпност, при която държавата се опитва да се освободи от мафията.
„Искаме тази битка да завърши. Настояваме и да се стигне до политическите корени на системата, т.е. мафията да бъде изтръгната от политическите партии“, заяви Костов и добави, че в това отношение ДСБ ще подкрепя ГЕРБ.
Лидерът на ДСБ открои като сектор, в който правителство стои сравнително добре този на сигурността. По думите му МВР и МВнР са на ниво, успяват да реализират тази линия, която носи на България повече сигурност, включително в енергетиката.

Очакванията на Костов са, че ГЕРБ няма да отстъпи от българските национални интереси в енергетиката.акценти | лица | документи | дискусии | избори | за нас | блог

© ДСБ Триадица – София

Един коментар

  1. …А ето какво отхапаха „челюсти“ от Стоян Михалев

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: